Бойовики захопили частину Дебальцевого, у Соледарі ідуть переговори контактної групи

Російсько-терористичні війська захопили частину Дебальцевого.

Про це заявили у прес-службі Генерального штабу ЗСУ.

"В місті Дебальцеве Донецької області тривають вуличні бої, бойовики атакують місто штурмовими групами, за підтримки артилерії та бронетехніки. Частина населеного пункту захоплена бандитами. Нині сили АТО здійснюють маневр підрозділами та вогнем та стримують агресію противника", - йдеться в повідомленні.

Одночасно з цими подіями у м. Соледарі Донецької області тривають переговори учасників Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (від України — генерал-майор Олександр Розмазнін, спостережної місії ОБСЕ та Російської Федерації — генерал-майор Олександр Вязніков) за участю представників “ЛНР” Дейнего та “ДНР” Пушиліна, передає прес-служба Міноборони.

“При цьому команди на припинення штурмових дій та припинення вогню представники ЛНР та ДНР своїм поплічникам не віддають, обґрунтовуючи свої дії відсутністю зв’язку з передовими підрозділами та відсутності підзвітності керівникам самопроголошених республік”, — наголосили у прес-службі.

У Міноборони зазначили, що “викликають подив заяви бойовиків, які звинувачують сили АТО в обстрілах міста Дебальцеве”.

“Після настання режиму припинення вогню бойовики самі визнали, що вони його порушили. Зокрема представник міноборони терористів ДНР Басурін особисто заявляв про те, що бойовики не припинили обстріли Дебальцевого і мають право його обстрілювати оскільки це, на його думку, „їх“ територія.

Дана заява була оприлюднена на фоні того, що достеменно відомо, що в місті знаходиться близько 5 тисяч мешканців. Одночасно терористи заявляють, що вони не обстрілюють міста з мирними жителями”, — нагадали у прес-службі.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта