Бої за аеропорт та Бахмутську трасу. Хроніка АТО за 20 січня (КАРТА)

21.01.2015 08:24 Суспільство
Півтисячі квадратних кілометрів української території захопили бойовики за допомогою російських військ з часу підписання Мінських угод у вересні 2014 року.

Спостерігачі ОБСЄ на сході України заявляють про серйозне погіршення ситуації в регіоні на тлі посилення боїв між українськими військами і терористами: бої в Донецькому аеропорту поширюються вглиб міста.

Кожна з двох батальйонно-тактичних груп військ Російської Федерації, які вчора перетнули український державний кордон, має чисельність близько 400 осіб.

Пропонуємо короткий огляд основних подій у зоні АТО за 20 січня.

Увечері 19 січня в результаті перевірки в контрольному пункті Курахово прикордонники затримали два КамАЗи з 38 тоннами вугілля і вантажівку з 500 ящиками сигарет.

У зоні відповідальності військ ОК Північ обстановка залишається складною і зберігає тенденцію до подальшого загострення: за добу 33 обстріли.

У Донецькій області терористи ведуть артилерійський обстріл міста Авдіївка, є поранені серед цивільного населення.

В результаті мінометного обстрілу бойовиками в місті Щастя Луганської області пошкоджений багатоквартирний будинок. Є поранені, але їх кількість уточнюється.

У Луганській області існує загроза початку штурму терористами в районі смт Станиця Луганська з метою витіснення сил АТО.

Вранці 20 січня в районі Донецького аеропорту в умовах густого туману і поганої видимості група бійців ПДВ, яка прибула на допомогу кіборгам, допустила помилку в орієнтуванні і потрапила в полон до бойовиків. Про це повідомив радник Президента, помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

У районі аеропорту Донецька та на території Луганської області відбувається активне перегрупування і нарощування сил противника. У аеропорту, новий термінал якого знаходиться під контролем українських військовослужбовців, пройшла спецоперація.

У Мінських домовленостях немає положення про те, що Донецький аеропорт повинен відійти терористам, зазначають у МЗС.

Бої в районі Донецького аеропорту між українськими військовими та спільними загонами російських військових і бойовиків тривали протягом дня 20 січня і продовжилися вночі. Злітно-посадкова смуга аеропорту в результаті боїв зруйнована.

У районі 31-го блокпоста Збройних Сил України в Луганській області протягом 20 січня тривав бій. На допомогу військовослужбовцям, які перебували на блокпосту, прийшла 24-та механізована бригада. 

Українським військовим вдалося зупинити наступ регулярних військових частин Росії на Бахмутській трасі між містами Зимогір'я і Слов'яносербськ. Про це повідомив на надзвичайному брифінгу прес-секретар АТО Андрій Лисенко.

Вранці 21 січня українські військові, отримавши боєприпаси, повернулися до 31-го блокпоста і намагаються вибити звідти російських військових. У районі блокпоста № 31 в Луганській області відзначаються запеклі бої. Терористи підтягнули значну кількість артилерії.

Тридцять перший блокпост на Луганщині практично знищений під час боїв. Про це заявив народний депутат, командир батальйону Донбас Семен Семенченко.

В районі Маріуполя проросійські терористи завдали ряд масованих вогневих ударів по передових позиціях українських військ.

Протягом 20 січня через Амвросіївку і Старобешево в Донецьк прибуває підкріплення російсько-терористичних військ для заповнення втрат, понесених противником в боях за Донецький аеропорт.

Кількість переселенців з Донбасу і Криму досягла 901 281 тисячі чоловік.

Нова зустріч глав МЗС у "нормандському форматі" за участю України, Франції та Німеччини, РФ відбудеться 21 січня в Берліні. Про це повідомила прес-служба зовнішньополітичного відомства Німеччини.

Автор: Администратор сайта