Гуманітарка з Харкова поїде на окуповані території Донбасу. Адреси не уточнюють (ВІДЕО)

25.12.2014 09:27 Суспільство
фото з соцмереж фото з соцмереж
Гумдопомогу з Харкова відправили міністр та жінки-нардепи.

Сьогодні з території аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Харківській області на Донбас виїхали дві колони з гуманітарним вантажем, який був зібраний з усіх регіонів України, в кількості 20 вантажівок.

Зокрема, шість машин сьогодні відправляться в Сєверодонецьк, а 14 - у Краматорськ. Після чого, гуманітарний вантаж буде направлений в соціальні установи (лікарні, будинки-інтернати, диспансери), які знаходяться на підконтрольних терористам територіях. 

Гуманітарна допомога, яку відправили на Донбас, включає в себе 3 тис. продуктових наборів, куди входять крупи, макарони, масло, цукор, пшоно, овочі, фрукти, рибні та м'ясні консерви, сир, чай, кава, вода, а також медикаменти, засоби гігієни та інші товари, в яких зараз відчувають потребу люди на Сході країни. Також серед відправлених речей є і новорічні ялинки, які зібрали лісівники Полтавщини.

Також в цей день з Павлограда (Дніпропетровська обл.) в Краматорськ попрямує ще одна колона з гуманітарним вантажем у кількості 6 вантажівок.

Координувати рух вантажівок буде особисто голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський.

За словами Сергія Бочковського, всього громадянами України було зібрано 326 тонн продуктів на загальну суму 1 млн 700 тис. грн. Загальна вартість всієї гуманітарної допомоги - близько 2 млн грн.

Відео відправлення вантажу, а також коментарі міністра Зубка та нардепів можна подивитися тут

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта