Харківські волонтери вивезли з Донбасу 103-річну бабусю та її 80-річну доньку

11.12.2014 12:07 Суспільство
Хлопці вже півроку їздять у зону АТО допомагати місцевому населенню, яке опинилося в зоні конфлікту.

Волонтерська група «Слов’яни» у Чугуєві виникла після перших обстрілів Слов’янська. Не полишають вони цієї роботи і зараз – щотижня по кілька разів їздять з гуманітарною допомогою на схід, допомагають виїхати із зони конфлікту тим, хто самостійно не може цього зробити.

– Зараз найбільше людям потрібні харчі, дитяче харчування, підгузки, ліки. З медикаментами ситуація також дуже складна. Доходить до того, що замовляють звичайну валер’янку, – сказала волонтер «Слов’ян» Ірина Базарова.

Жінка розповіла, що на Донбасі залишилося дуже багато пенсіонерів, яким просто немає куди їхати. Залишити ж рідну домівку і вирушити в іншу область шукати кращої долі в такому віці людям надзвичайно важко.

– У нас був випадок, коли ми вивезли з Донбасу бабусю, якій було 103 роки, та її 80-річну доньку. Вони жили у Первомайську Луганської області, і в цей день там почався обстріл. Бабуся взяла вузлик своїх речей і вийшла на вулицю, боялася, що снаряд влучить у її дім. І в цей момент ми затягли її в наш автобус, – розповіла Ірина Базарова. – Але коли ми доїхали до Харкова, вона почала плакати і благати, щоб її відвезли назад. На щастя, у цих жінок були родичі в Полтаві, і ми відвезли їх туди.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" № 147 від 09.12.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта