Хроніка АТО за 26 серпня. Звірство у Донецьку, десантники РФ здалися у полон

26.08.2014 15:59 Суспільство
У Донецьку жінку прив'язали до стовпа та побили У Донецьку жінку прив'язали до стовпа та побили
Найбільш гарячою точкою у зоні АТО вже котрий день залишається місто Іловайськ, де армія та добровольчі батальйони, зазнаючи втрат, мужньо тримають оборону.

Угруповання українських силовиків виявилася в оперативному оточенні під Іловайськом.

Пропонуємо короткий огляд онсновних подій у зоні АТО за 26 серпня.

Терористи продовжують обстріл шести населених пунктів Донбасу. Вогонь ведеться по позиціях АТО біля Сабівки, Городища, Червоної Поляни, Світлого, Кутейникового і Авдіївки.

Батальйони "Айдар", "Чернігів" та підрозділи СБУ запобігли терактам проти українських військовослужбовців, які планувалися злочинцями на святкові дні. Як повідомляє прес-служба СБУ, 24 серпня поблизу міста Сєверодонецьк Луганської області викрито і знешкоджено лісовий табір терористів.

В місто Суходільськ Луганської області з Росії 25 серпня близько 22:00 зайшла велика колона військової техніки.

25 серпня українська авіація завдала удару по колоні бойовиків у Краснодоні Луганської області та зупинила її пересування.

Українських прикордонників вперше за час АТО обстріляли некерованими реактивними снарядами з вертольотів Мі-24. Четверо прикордонників загинули. За 25 серпня в зоні антитерористичної операції загинули 12 українських силовиків, 19 поранені. Загинув командир батальйону "Херсон" Руслан Сторчеус.

За 25 серпня втрати противника становлять 247 осіб, два танки, вісім бойових броньованих машин, дві установки БМ 21 "Град", чотири автомобілі і одна гармата - СНБО.

26 серпня поблизу населеного пункту Дзеркальний Амвросіївського району Донецької області спільна оперативна група Збройних Сил України та СБУ затримала десять військовослужбовців 331-го полку 98Свірської дивізії Повітряно-десантних військ Збройних сил РФ (в/ч 71211, дислокується в м. Іваново). Солдати здалися в полон, коли їх оточили. Російські військовослужбовці випадково перетнули ділянку російсько-українського кордону в місці патрулювання і при затриманні не чинили опору, заявили в РФ.

За фактом вторгнення російських десантників на територію України порушено кримінальну справу.

Вранці сили антитерористичної операції провели пошуково-ударні дії в напрямку Комісарівка - Алчевськ.

Ніч з 25 на 26 серпня в Донецьку пройшла неспокійно, особливо для жителів Петровського та Київського районів. Загинули три мирні жителі. У Донецьку бойовики прив'язали жінку з українським прапором до стовпа і змусили тримати в руках табличку з написом "Вона вбиває наших дітей. Агент карателів".

Місто Маріуполь знаходиться під контролем і захистом підрозділів Національної гвардії України та інших підрозділів об'єднаних сил АТО. Важка бронетехніка українських силовиків знаходиться на околицях міста.

У Луганську не припиняються збройні сутички й обстріли житлових районів. Місто залишається відключеним від енергопостачання.

Оперативні групи Служби безпеки України здійснили ряд затримань терористів ДНР і ЛНР і диверсантів у декількох населених пунктах Донецької та Луганської областей.

Стратегічна висота Саур-Могила в Донецькій області залишається під контролем українських військовослужбовців.

В районі Іловайська (Донецька область) йде перегрупування сил АТО, ситуація буде виправлена, звітують у СНБО.
 
Дві виправні колонії в Донецькій області, розташовані в Горлівці, стали об'єктами збройних нападів з боку терористів.

Увечері у ЗМІ з'явилося повідомлення з посиланням на прикордонників, що на територію України заїхала колона російської техніки з Росії, з напрямку міста Таганрог. Терористи перегруповуються та готують контрнаступ на Новоазовськ.

Автор: Администратор сайта