Міноборони надасть звіт, куди витрачає кошти українців. Хроніка АТО за 30 грудня

31.12.2014 10:05 Суспільство
Казахстан готовий до проведення 15-16 січня 2015 р. в Астані переговорів щодо врегулювання ситуації в Донбасі.

Український гуманітарний вантаж доставлений в соціальні установи на окупованій території Луганської області.

Пропонуємо короткий огляд основних подій у зоні АТО за 30 грудня.

За 30 грудня загинули троє українських військовослужбовців, один отримав поранення.

На сьогоднішній день Луганська область повністю виплатила заробітну плату за грудень працівникам бюджетних установ (включаючи аванси) і пенсії пенсіонерам. Про це повідомив голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

Проросійські терористи регулярно здійснюють грабежі в житлових будинках у районах Донецька.

У Шахтарську, Сніжному та Красному Лучі відзначається зникнення місцевих жителів.

Терористи "ДНР" забороняють місцевим жителям їздити на автомобілях з тонованими стеклами, в іншому випадку розбивають скло прикладами автоматів.

"Козаки ЛНР" збунтувалися проти ватажка Плотницького.

Українській стороні ОБСЄ передало 50 бронежилетів четвертого класу, 60 захисних шоломів третього "А" класу і п'ять персональних портативних комп'ютерів у комплекті з програмним забезпеченням.

Президент України Петро Порошенко під час перебування на Яворівському полігоні у Львівській області передав військовослужбовцям частин Збройних Сил, що дислокуються у Західному регіоні, близько ста одиниць військової техніки та озброєння, виготовлених або відновлених підприємствами оборонно-промислового комплексу України.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що Міністерство оборони відзвітує про кошти, додатково зібрані з громадян України на армію.

Бойовики шість разів відкривали вогонь протягом дня 30 грудня. Вогонь вівся в районах населених пунктів Орлово-Іванівка, Малоорлівка, Дослідне. Також був обстріляний новий термінал Донецького аеропорту.

За ніч на 31 грудня ситуація в зоні АТО істотних змін не зазнала. Терористи продовжували здійснювати окремі збройні провокації, обстрілюючи українських військовослужбовців зі стрілецької зброї, гранатометів і мінометів. Бандити 11 разів відкривали вогонь по позиціях наших військових.

На сьогоднішній день в Україні зареєстровано 823 000 переселенців.

Автор: Администратор сайта