На Донбас прибувають сотні російських солдатів. Хроніка АТО за 12 січня (КАРТА)

13.01.2015 08:33 Суспільство
Україна готова надати Донбасу статус спеціальної економічної зони з особливими відносинами з Євросоюзом і Росією - Петро Порошенко.

Будь-яке пересування цивільних осіб по транспортних коридорах Донецьк - Курахово і Донецьк - Маріуполь було припинено 12 січня: перший маршрут закриють з 17:20, другий - з 19:10.

Пропонуємо короткий огляд подій у зоні АТО за 12 січня.

Протягом останніх трьох діб ситуація в зоні конфлікту в Донбасі серйозно ускладнилася. Російсько-терористичні війська використовують "перемир'я" для проведення організаційних заходів з метою підвищення боєздатності своїх формувань.

Починаючи з 7:00 ранку 12 січня, бойовики 58 разів обстріляли позиції наших військових. Під вогонь терористів потрапили 29 населених пунктів і позиції українських військових поблизу них.

У Луганській області йде посилення обстрілів: бойовики знову застосовують артилерію, міномети і системи Град. У зоні ураження опинилися населені пункти Кримське, Світличне, Золоте, Гірське, Щастя, Чорнухине, Кряківка та Станиця Луганська.

На окупованій території в Донецькій області залишилася більша частина лікарень регіону. Так, на території, підконтрольній українській владі, залишилося тільки 145 закладів охорони здоров'я, що надають медичну допомогу населенню з 335 закладів по всій області.

У Дебальцевому закінчилося вугілля для опалення. Про це повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації.

Співробітники СБУ в кінці минулого тижня затримали молоду дівчину, яка була снайпером і підозрюється у вбивстві як мінімум 10 українських бійців.

У розпорядженні незаконних збройних формувань у зоні відповідальності військ оперативного командування "Північ", крім РСЗО БМ-21 "Град", зафіксована важка вогнеметна система залпового вогню "Буратіно".

Міністри закордонних справ України, Росії, Німеччини та Франції провели зустріч у Берліні, де обговорили ситуацію в Донбасі.

Умовою проведення саміту лідерів країн "нормандської четвірки" в Астані є проведення зустрічі контактної групи по Донбасу для реалізації Мінських угод. Про це йдеться в спільній заяві глав МЗС Німеччини, Франції, України і РФ за підсумками переговорів у Берліні.

Зустріч у нормандському форматі на рівні президентів України, Франції, Російської Федерації та канцлера ФРН в Астані, заплановану на 15 січня, перенесуть.

Бойовики за добу 12 січня 84 рази обстріляли позиції сил АТО. Протягом ночі бойовики 26 разів обстріляли позиції українських військових, під вогонь терористів потрапили 11 населених пунктів.

У Донецькій і Луганській областях зафіксовано прибуття сотень російських військовослужбовців. Військові РФ добре озброєні і оснащені.

За 2014 рік у Донецькій області в результаті бойових дій були зруйновані 22 будівлі медустанов. Про це повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

Автор: Администратор сайта