Несподівані "підйомні" для переселенців з Донбасу. Історія, яка трапилася у Харкові

20.01.2015 13:33 Суспільство
Сьогодні дива творяться завдяки новим технологіям. Чудодійний досвід показав: жителі Харківщини миттєво відгукуються на прохання про допомогу, що кинуті в мережі Інтернет.

 Один зі свіжих прикладів – випадок великої сім’ї переселенців з Донбасу, які втікали від бойових дій до Одеси.

– Велика родина – мама, тато, діти та старенькі бабусі сиділи в залі очікування на залізничному вокзалі. Виглядали вони дуже розгублено, але до нас не підходили, – розповідає волонтер Юлія. – Я сама до них підійшла. Виявилося, що родина з Донецька, з великими труднощами дісталася до Харкова. Грошей уже майже не було. Щоб купити квитки до Одеси, дорослі поздавали тут усе своє золото.

Втікали мало того, що з порожніми кишенями, та ще в нікуди. Від знайомих вони почули, що нібито в одному із сіл Одещини є покинуті будинки, в які можуть вселятися донбаські мігранти.

Волонтери – люди швидкі на допомогу. Та навіть для них трапляються непосильні задачі. До відправлення одеського поїзда лишалося всього кілька годин, тож надії, що люди встигнуть відгукнутися на традиційне прохання про допомогу в соцмережі, практично не було. Та Юлія все ж зробила запис на своїй сторінці в Інтернеті. Більше за звичкою, але ж раптом вийде... І таки вийшло! За лічені години жителі Харківщини наскидали на рахунок волонтерів майже 2500 грн.

Перед посадкою Юлія розшукала сім’ю і віддала їм «підйомні».

– Бачили б ви очі та щирі емоції цих людей! Вони казали, що так не буває і зі сльозами на очах дякували за таку несподівану допомогу, – згадує волонтерка. – Вони просто розповіли мені свою історію, нічого не просили, нічого не очікували, тому були такі здивовані. Я не втомлююся щодня дякувати людям, які відгукуються на наші прохання про допомогу. Їх доброта та чуйність врятувала вже не одне життя!

Юлія Шматченко, матеріал з газети "Слобідський край" №1-2 від 06.01.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта