"Перемир'я" на Донбасі: обстріли, полонені та черговий російський гумконвой

20.02.2015 11:05 Суспільство
Сьогодні вранці бойовики обстріляли Курахове на Донеччині, пошкодивши житловий будинок. Даних про потерпілих наразі немає.

Про це повідомили у МВС України.

"Вранці близько 5.50 бойовиками був здійснений обстріл Курахового. В результаті влучення снаряда пошкоджено житловий будинок по вул. 8 березня. Інформація про постраждалих та характер руйнувань уточнюється", - зазначили у відомстві.

Крім того, за даними прес-служби ГУ МВС у Донецькій області, вчора близько 21.30 під обстріл терористів знову потрапила Мар'їнка. Внаслідок розриву снаряда біля будинку по вул. Червоноармійській осколкові поранення отримав місцевий мешканець,1975 року народження.

Тим часом, за даними прес-служби АТО, завершився вивід українських військ та формувань з Дебальцевського плацдарму.

У полоні бойовиків на сьогодні перебувають 110 українських військовослужбовців, що виходили з Дебальцеве Донецької області, а 31 пропав без вісті. Про це на брифінгу повідомив в.о. спікера Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

За його словами, зі зниклих безвісти 82 бійців АТО вже відома доля 51 військового.

"Тобто доля 31 військовослужбовця залишається невідомою", - додав Селезньов.

Також сьогодні в Україну вторгся 15-й так званий "гумконвой". Представники української сторони участі в оформленні не приймали, тому інформація про зміст відсутня. Про це заявив прес-офіцер АТО Андрій Лисенко.

Раніше так звана "Луганська народна республіка" заявила, що сьогодні, 20 лютого, в Луганська прибула чергова колона з так званою гуманітарною допомогою з Російської Федерації.

Як йдеться у повідомленні «ЛНР», 15 машин доставили 100 тонн гуманітарних вантажів для жителів Дебальцеве та інших населених пунктів, які найбільше постраждали від бойових дій.

Раніше РФ повідомила, що на схід України вирушив черговий «гуманітарний конвой» з Росії, що складається з понад 30 автомобілів, які везуть понад 200 тонн вантажу.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта