Прем'єр РФ назвав Україну потенційним військовим супротивником Росії. Хроніка АТО за 22 грудня (КАРТА)

23.12.2014 08:03 Суспільство
Україна в 2015 році може стати потенційно гарячою точкою на світовій карті. Про це йдеться в прогнозі Bloomberg, де зібрані 15 місць на планеті з найбільш напруженою обстановкою.

Українська армія не буде патрулювати разом з російськими військовими лінію дотику або окуповані території в Луганській та Донецькій області. Про це повідомив генерал-майор Олександр Розмазнін.

Пропонуємо короткий огляд основних подій у зоні АТО за 22 грудня.

З 9 грудня, коли був оголошений так званий безстроковий день тиші, терористи 193 рази обстріляли сили АТО. З 5 вересня бандити обстріляли українських військовослужбовців 4376 разів.

Протягом останньої доби російсько-терористичні війська продовжували обстріл позицій українських військ, відзначалися випадки бойових зіткнень.

Протягом минулих вихідних у Луганській і Донецькій областях відзначений відхід основної частини підрозділів російсько-терористичних військ від лінії зіткнення з українськими військами.

Уздовж Бахмутської траси відбувається концентрація військ противника.

В Амвросіївці розгорнута комендатура російських військ. Створенням даної комендатури командування РФ забезпечує "запасні" маршрути руху колон забезпечення з РФ через Амвросіївку і Тельманове на південь.

 У районі селища Широкино під Маріуполем (територія підконтрольна терористам ДНР) дезертирували 10 бойовиків зі зброєю.

Кабмін оголосив про віялові відключення електрики в окупованому Донбасі. У Донецьку запрацювало українське радіо.

Ватажки бойовиків заявили, що всі 190 машин так званого гуманітарного конвою, який прибув з РФ з вантажем для жителів Донбасу, покинули територію України вже через 7 годин. Гуманітарний конвой, крім вантажівок, містив 16 бензовозів, два супроводжуючі авто, командно-контрольний автомобіль і "швидку допомогу". Про це йдеться у звіті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Черговий, одинадцятий, так званий гуманітарний конвой може відправитися з Росії в Донбас вже на початку 2015 року. 

Голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявляє про обстріл бойовиками з мінометів і систем залпового вогню "Град" території Луганської області 21 та 22 грудня.

Бійці полку "Азов" повідомляють про активізацію окупантів під Маріуполем.

Прем'єр РФ Дмитро Медведєв назвав Україну потенційним військовим супротивником Росії.

На окупованій території фізично знищено 10 % промислового потенціалу України. Про це заявив Президент Петро Порошенко.

Автор: Администратор сайта