Ситуація в районі Дебальцевого: бої та "оперативний котел"

10.02.2015 07:58 Суспільство
news.liga.net news.liga.net
Триває оборона Дебальцевого нашими військами. Є загроза "котла".

Що відбувається зараз на передовій, повідомляє штаб АТО та українські журналісти, що зараз перебувають у зоні проведення операції.

"Двічі, близько 10.00 і 12.00 вечора 9 лютого терористи намагалися атакувати армійські підрозділи в районі селища Новогригорівка. Також відбувся бій з противником поблизу Дебальцевого. Тактика терористів - розвідка боєм в цих зіткненнях не спрацювала. Після відповіді українських військових злочинці відступили зі значними втратами", - повідомляє прес-центр АТО в Facebook.

Крім того, бойовики активізувалися на Маріупольському напрямку. Селища Мирне і Новоселівка були обстріляні з "Градів".

Найгарячішою точкою на поточний момент залишається Дебальцеве і довколишні населені пункти.

"За ніч противник практично з усіх видів зброї 18 разів вів вогонь на цьому напрямку. Найбільше постраждали Новогригорівка та Попасна. Саме ж місто Дебальцеве вже став своєрідним символом героїчного протистояння. По ньому бандити ведуть вогонь цілодобово. Руйнується міська інфраструктура", - наголошується в повідомленні.

Про ситуацію в районі Дебальцевого розповів у Facebook журналіст Роман Бочкала.

"10 лютого, 2.30. Дебальцівський плацдарм розрізаний майже надвоє. Противник накопичив великі сили в районі Вуглегірськ - Калинівка і рано-вранці зайняв село Логвинове, яке розташоване прямо на трасі М-103.

З цього моменту угруповання українських військ в Дебальцевому опинилося в оперативному "мішку". Противник намагається відрізати шляхи сполучення, які все ще залишаються під нашим контролем.

Незважаючи на мирні переговори, російські загони не збираються зупинятися і продовжують розширювати зону прориву та насичувати її військами, перекинутими з інших ділянок фронту.

Проте всі командири "С" і штабу АТО, які керували битвою на Дебальцівській дузі в останні три тижні, як і раніше залишаються на місці і свої війська не кинуть. Всі наші військові частини зберігають керованість і боєздатність. Наші війська мужньо б'ються в дуже важких умовах. 

У районі Дебальцевого цілком достатньо українських сил і вогневих засобів, щоб знищити угруповання противника, що прорвалося в наш тил. У супротивника немає переважної переваги - всі атаки на інших ділянках фронту були успішно відбиті. Але в районі Логвинового противник намагається закріпитися. Зараз не можна одне - стояти і дивитися.
Протягом ночі з 10 на 11 лютого проросійські бойовики збільшили кількість штурмових дій українських позицій".

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта