Відеозізнання корегувальника вогню по Маріуполю (ВІДЕО)

26.01.2015 11:38 Суспільство
Діями найманця керували російські військові

Глава СБУ Валентин Наливайченко назвав повне ім'я корегувальника теракту в Маріуполі, який зізнався, що обстрілом керував офіцер російської армії.

"Його ім'я - Кірсанов Валерій Сергійович. Він громадянин України, 1974 року народження. Саме він контактував з російськими офіцерами", - повідомив Наливайченко.

Як доказ Наливайченко навів відеосвідчення Кірсанова.

"Я працював в ДАІ, знав місто, знав, де знаходяться сили ЗСУ, я користувався програмою Гугл земля, встановлював координати блокпостів ВСУ, під час здійснення обстрілу я сказав Попелу, що вони помилилися на один кілометр. Вони сказали "ну добре". Попіл - офіцер російської армії ", - зізнався Кірсанов.

Згодом Наливайченко повідомив, що перший наказ російським артилеристам про обстріл Маріуполя надійшов від їх керівництва о 7:30 ранку 24 січня.

"Обстріл здійснювався 5 разів, але о 14:20 вогонь припинився, оскільки вони отримали інформацію, що до місця, звідки вівся обстріл, вирушили представники ОБСЄ", - заявив він.
Після припинення вогню, за словами Наливайченка, терористи почали відводити озброєння до російського кордону. Він підтвердив, що частина установок  "Град", з яких вівся обстріл, була знищена Збройними Силами України, а інші були заховані на території селища Маркін, а потім відведені на територію Росії.

Джерело: Обозреватель
Автор: Администратор сайта