Як харківські пенсіонери прихистили переселенців з Донбасу і що з того вийшло

21.01.2015 07:31 Суспільство
Дива трапляються з тими, хто їх більш за всіх потребує. І так уже склалося, що останнім часом в нашій країні малі й великі дива – це ледь не єдине, що може врятувати колишніх жителів Донецької та Луганської областей.

Ось перед вами ще одна багатодітна родина, що також втекла від бойових дій на Слобожанщину. Тільки ця сім’я – особлива. Їх батько зник безвісти в рідному місті під час заворушень, тож мама самотужки рятувала п’ятьох діточок, одне з яких – інвалід-колясочник.

Сім’я знайшла притулок у домі двох милих пенсіонерів, син яких пішов добровольцем у зону АТО. Так і прожили все літо під одним дахом.

За деякий час родина переїхала до Полтавської області, їй там знайшли житло. Ще грошима підсобили – небайдужі люди перераховували невеличкі суми на банківську картку багатодітної мати, згодом сума набігла серйозна.

І от нещодавно жінка знову постукала у двері будинку своїх харківських «батьків».
– Не лякайтеся, я не надовго. Зайшла вам віддячити за вашу гостинність, – переселенка простягнула літній парі конверт, у якому було 10 000 грн. Вона дуже хотіла, щоб вони собі комин купили (старенькі скаржилися, що взимку в домі холодно). Але господарі навідріз відмовилися брати гроші.

– Беріть, це від щирого серця. Інакше викину, - наполягала жінка.

Таки взяли. Але комин не купили – де там. Усі гроші віддали волонтерам – на допомогу українській армії.

Юлія Шматченко, матеріал з газети "Слобідський край" № 1-2 від 06.01.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта