Частину вакцини Pfizer на Харківщину доставили зіпсованою

15.07.2021 08:52 COVID-19
Понад 9 тисяч доз антиковідної вакцини Comirnaty/Pfizer у Харківську область були доставлені з порушенням холодового ланцюга транспортування. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров’я ХОДА.

14 липня в мережі Інтернет з’явилося відео, на якому зафіксований факт порушення транспортування вакцини Comirnaty/Pfizer. У двох контейнерах температура була близько 10 градусів тепла, це значно вища за встановлену норму. У вечорі 14 липня в Департаменті охорони здоров’я ХОДА підтвердили факт порушення.

Читайте також: У Харкові щодня працюватимуть три центри масової вакцинації. Адреси

– 30 червня 2021 року ДП «Укрмедпостач» поставили до КП ХОР «Обласний аптечний склад» 21 600 доз вакцини Comirnaty/Pfizer. При отриманні вакцин на складі було зареєстровано порушення холодового ланцюга транспортування вакцини у двох контейнерах (9360 доз). Отримання кожної партії, що надходить до складу, фіксується на відео, яке потім направляється до ДП «Укрмедпостач», – йдеться в заяві Департаменту охорони здоров’я.

Також повідомляється, що всі зіпсовані вакцини були повернуті до ДП «Укрмедпостач». У Департаменті охорони здоров’я підкреслюють,  що ці вакцини не були поставлені на облік до Харківської області.

Автор: Андрій Соха