Хто зможе відвідувати кафе, торговельні центри за новими карантинними правилами на Харківщині

30.11.2021 17:20 COVID-19
6 грудня у Харківській області набувають чинності нові карантинні правила МОЗ.

У Харківській області з 6 грудня, згідно з постановою Уряду від 24 жовтня, набирають чинності нові карантинні правила. Вводяться суворіші заборони для невакцинованих громадян щодо відвідування низки закладів. Про це повідомляє сайт МОЗ.

Нові правила представлені для «жовтої» зони карантину, в якій наразі знаходиться Харківщина, та «червоної».

Із 6 грудня в жовтій зоні забороняється робота освітніх закладів, де більше 50 % учнів та персоналу перебувають на самоізоляції, або вакциновано хоча б однією дозою менше 100 % співробітників, зупиняється робота закладів культури (кінотеатрів, театрів тощо), об’єктів громадського харчування (окрім роботи на виніс), спортивних залів та басейнів, закладів з розміщення (готелів тощо). Забороняється проведення масових заходів та зупиняються міжобласні та міжнародні перевезення.

Читайте також: За добу на COVID-19 у Харківській області захворіло 344 людини

Обмеження не стосуються власників «жовтих» та «зелених», а також іноземних COVID-сертифікатів, міжнародних свідоцтв про вакцинацію, документів про негативний ПЛР- або експрес-тест та сертифікатів про одужання. Але ці люди повинні мати на вулиці при собі документи, що засвідчують особу, і не можуть самовільно залишати місце самоізоляції.

У «червоній» зоні до заборон «жовтої» додається повне закриття ТРЦ, розважальних закладів, ринків та інших місць продажу продовольчих товарів, закладів побутового обслуговування.

Вимоги до вакцинованих такі ж, як у «жовтій» зоні карантину.

Автор: Михайло Татарінов