Лозівська громада подовжила обмеження «червоної» зони на тиждень

10.04.2021 12:09 COVID-19
Фото ukrinform.ru Фото ukrinform.ru
У Харківській області Лозівська громада залишається у «червоній» зоні карантину до 19 квітня, про це повідомили в Лозівській міській раді.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 9 квітня. Обмеження  «червоної» зони подовжили ще на тиждень, до 19 квітня.

Це пов’язано зі зростанням кількості підтверджених випадків коронавірусної інфекції на понад 70 %  за останній тиждень.

У громаді через «червону» зону карантину обмежена робота закладів громадського харчування: барів, ресторанів та кафе, крім роботи на винос та адресної доставки.

Читайте також 13 громад Харківської області потрапили до «червоної» зони

Також у громаді закриті магазини, крім тих, де не менш ніж 60 % площі призначені для продуктів харчування, пального, лікарських засобів, засобів гігієни та побутової хімії, заборонена робота непродовольчих ринків. Інші суб’єкти господарювання можуть здійснювати адресну доставку замовлень.

Крім того, заборонені проведення  всіх масових заходів (розважальних, спортивних, соціальних, крім офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України), а також робота фітнес-центрів та спортивних залів.

На засідання комісії також були запрошені перевізники, яких закликали слідкувати за кількістю пасажирів та наявністю захисних масок, інакше роботу громадського транспорту доведеться теж обмежити. 

Автор: Олеся Скачко