У ХОДА пояснили, чому на Харківщині не використовуються 77 вільних кисневих концентраторів

26.04.2021 13:46 COVID-19
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
26 квітня заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк повідомив, що на території обласної дитячої інфекційної лікарні зберігаються 77 кисневих концентраторів.

26 квітня під час брифінгу заступник голови ХОДА Михайло Черняк заявив, що на території обласної дитячої інфекційної лікарні зберігаються 77 кисневих концентраторів. Це медичне обладнання призначено для залізничних лікарень.

Читайте також: За добу на Харківщині від СOVID-19 померла рекордна кількість людей

– Відповідно до минулорічної постанови уряду № 923, Харківщині була надана субвенція на забезпечення киснем закладів охорони здоров’я області. Всі концентратори, що зараз є в наявності в обласній дитячій лікарні (станом на 26 квітня – 77), зарезервовані під залізничні лікарні. Зберігаються вони на базі дитячої лікарні, тому що вони є фактичним балансоутримувачем цього медичного обладнання. Їх зможуть використовувати у будь-який момент, якщо буде така потреба. Сьогодні ми маємо листи, що залізничним лікарням поки не потрібні ці концентратори, – повідомив Михайло Черняк.

Також він зазначив, що на Харківщині поступово розширюється госпітальна база – 5014 ліжок. Наразі на них перебувають 3223 пацієнти, з них – 90 у дитячій інфекційній лікарні (4 дитини з коронавірусом перебувають у реанімації). 

Автор: Андрій Соха