У Харківській області проти COVID-19 вакцинують більше 15 тисяч медиків

03.02.2021 13:43 COVID-19
Станом на 3 лютого за даними Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА, у першу чергу вакцинують працівників мобільних бригад, служби екстреної медичної допомоги, лікарень, які надають стаціонарну допомогу пацієнтам, хворим на коронавірус.

Перша хвиля вакцинації відбуватиметься на базі 25 закладів, які надають стаціонарну допомогу пацієнтам з коронавірусною хворобою. Про це повідомив в. о. директора Департаменту охорони здоров'я Геннадій Бондарчук, передає "Суспільне".

— На першому етапі вакцинації у Харківській області підлягає 15 тисяч 400 працівників. Це працівники мобільних бригад, служба екстреної медичної допомоги, заклади охорони здоров’я, які надають стаціонарну допомогу пацієнтам, хворим на коронавірус. Працівники й ті, хто перебуває на лікуванні у закладах соціального захисту, — повідомив Геннадій Бондарчук.

Читайте також: Як жителів Харківщини вакцинуватимуть від COVID-19

За його словами, на другому етапі, орієнтовно запланованому на квітень, мають вакцинувати близько 125 тисяч людей — працівників підрозділів первинної медико-санітарної допомоги та інших закладів охорони здоров’я, які не надають стаціонарну допомогу пацієнтам, хворим на COVID. А також усі інші категорії — освітяни, працівники культури та поліцейські.

 

Автор: Марина Проценко