Уряд послабив карантин: як працюватимуть кафе і театри Харківської області

08.06.2021 13:40 COVID-19
Кабінет Міністрів дозволив працювати кафе й ресторанам цілодобово, а масові заходи проводити у більш заповнених залах.

Зміни, що пом'якшують карантин в Україні, Кабінет Міністрів закріпив у відповідній постанові № 583 від 2 червня, вона була опублікована 7 червня.

Зокрема, у "жовтій" зоні дозволено проводити масові заходи (концерти, вистави, збори тощо) за умови перебування однієї людини на чотири квадратних метри площі будівлі, території або наповненості залів не більше двох третин місць (раніше було 50 % місць). Такі обмеження діятимуть, зокрема, у розважальних закладах (нічних клубах) і закладах громадського харчування. З такою ж наповненістю дозволяється прийом відвідувачів у кінотеатрах, театрах та інших закладах культури.

Читайте також: Нових хворих на СOVID-19 зафіксували у п'ятьох районах Харківщини

Крім цього, згідно з рішенням уряду, обмеження не застосовуються за умови наявності у всіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену, проведеного не більше ніж за 72 години до проведення заходу, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Уряд також виключив пункт про заборону роботи закладів харчування після опівночі. Тому роботу дискотек, нічних клубів і цілодобове проведення святкових заходів у кафе й ресторанах також дозволено. Відновлюється робота готелів, хостелів і кемпінгів.

Водночас при перетині кордону України іноземці повинні мати поліс страхування та негативний ПЛР-тест чи експрес-тест на антиген до Covid-19  або надати документ, що підтверджує вакцинацію.