Вакцинація від COVID-19 на Харківщині розпочнеться у лютому

01.02.2021 11:40 COVID-19
На Харківщині сформовані мобільні бригади і розроблений план проведення вакцинації. За календарним планом, затвердженим урядом, вакцинація має розпочатися у лютому.

Вакцинація в Україні відбуватиметься у п'ять етапів. У першу чергу щеплюватимуть медиків опорних лікарень, працівників поліції та військовослужбовців ООС.

— Вакцинування людей повинне розпочатись у лютому. У нас є затверджений Національний план, який визначає 5 етапів вакцинації. Усе це має бути відображене в Календарному плані на цей рік. Зокрема, хто, коли й де зможе безкоштовно отримати ефективну вакцину від коронавірусу, — підкреслив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 30 січня під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як повідомив заступник міністра охорони здоров’я — Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко,  орієнтовно Україні знадобиться 15 мільйонів додаткових доз вакцини.

Читайте такожНові випадки коронавірусу виявили у трьох районах Харківщини

За словами Віктора Ляшка, холодовий ланцюг в Україні сьогодні може забезпечити зберігання будь-якого виду вакцин (від -70°C і до +8°C), які вже пройшли реєстрацію.

 Нагадаємо, на Харківщині сформовано перелік осіб, яких вакцинуватимуть від COVID-19 під час першої хвилі. Мобільні бригади, які будуть вакцинувати медичних працівників та всіх, хто підлягає вакцинації, сформовані у кожному районі області на базі обласних лікарень і центрів первинної медико-санітарної допомоги.