Багатомільйонні інвестиції залучено в економіку Харківської області

24.10.2017 15:00 Економіка
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
Глава ХОДА Юлія Світлична на шостому засіданні Ради регіонального розвитку розповіла, що в наш регіон залучено 270 мільйонів доларів.

Цей захід відбувся під головуванням Президента України в Києві. Коментуючи одне з ключових питань розвитку — залучення інвестицій в регіон, керівник області зазначила, що в Харківській області цього процесу приділяється підвищена увага. Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

— В цьому році було проведено міжнародний економічний форум, який зібрав представників 30 країн світу, в тому числі 15 послів. Ми провели «Агропорт», який за три дні відвідали 10 тис. осіб. Проводимо різні заходи, що дозволяють створити спільну площадку для спілкування влади і бізнесу, — повідомила Юлія Світлична.

Обласний конкурс міні-проектів оновить правила

Вона нагадала, що всього кілька років тому іноземні дипломати і бізнесмени вважали Харківську область непривабливим і небезпечним регіоном. Сьогодні ж наш регіон стал центром проведення міжнародних заходів.

— Ми всім показуємо, наскільки схід країни безпечний. Демонструємо, що нам можна довіряти, що сюди можна вкладати гроші. І, як результат, — 270 млн дол. США вже в цьому році залучено іноземними та вітчизняними інвесторами в економіку області. Велика частина цієї суми — це інвестиції в реальний сектор економіки, в розвиток підприємств, — зазначила глава ХОДА.

Савелій Мякушко

 

Автор: Администратор сайта