Будівництво нової станції метро в Харкові профінансує Японія

20.04.2016 09:45 Економіка
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Харків отримає фінансування від світових банків на систему поводження з відходами, проекти в галузі водопостачання та будівництво лінії метро до вулиці Одеської.

У Харкові буде реалізований масштабний проект у сфері поводження з твердими побутовими відходами. Відходи будуть вивозитися за межі міста, на новий комплекс в Дергачах, де буде відбуватися рекультивація і поховання. Також, за словами харківського міського голови Геннадія Кернеса, планується впровадити нову систему в області водозабезпечення.

Якість продуктів на ринках Харкова буде перевіряти нове підприємство

- Це система утилізації мулового залишку дозволить осушувати земельні ділянки, - зазначив Геннадій Кернес, - надалі цю землю можна передавати під будівництво. Міжнародний інвестиційний банк виділить на проект близько 100 мільйонів доларів.

Також близько 400 мільйонів доларів місто отримає на будівництво метро "Одеська". Гроші виділить уряд Японії, оператором виступить Європейський інвестиційний банк.
За словами харківського міського голови, обладнання, яке звільняється після будівництва метро "Перемога", вже перевозиться на будівництво на проспект Гагаріна. Згідно з проектом, станція буде забезпечувати пасажиропоток у 80 тисяч осіб на добу.

Тамара Кіч

Автор: Администратор сайта