Чи очікують на Харківщину масові скорочення та страйки?

25.10.2013 16:20 Економіка
http://img.nr2.ru http://img.nr2.ru
З початку року суттєве вивільнення працівників пройшло на заводі ім. Малишева — 489 чоловік, Харківській дирекції «Укрпошти» — 136 чол, «Світло шахтаря» - 64 працівника, «Комунар» - 63 особи.

Про це повідомив «СК» голова Об’єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко. За його словами масових скорочень на Харківщині поки що не очікується.
- Це найбільш значні скорочення. На сьогодні офіційних звернень від роботодавців, що буде продовжуватися системні звільнення не було. Незабаром відбудеться засідання тристороннього соціально-економічного ради при Харківський облдержадміністрації. Це питання буде обговорюватися, - повідомив Голова Об’єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко.
Він значив, що якщо у нас членство у профспілках складає більше 40% від числа працюючих у країнах Європи ця кількість значно менша, але коли профспілки організовують ту чи іншу акцію — виходять сотні тисяч і навіть мільйони.  
- На жаль у нас працює соціалістична схема профспілок, коли вся робота будується на активних членах профспілок, які повинні відстоювати інтереси працівників та суспільства, а за кордоном незначна кількість профспілкових лідерів закликають суспільство підтримати їх у акціях і це відбувається. Тому нам треба працювати з суспільством,  виховуючи активну громадянську позицію. Треба змінити відношення до профспілок, при якому профспілки потрібні тільки для того, щоб надати матеріальну допомогу, чи видати путівку  або новорічні подарунки. Все це повинно піти у минуле. Ми готові до будь-яких викликів, але треба щоб і суспільство було готове нас підтримати, - наголосив Сергій Тесленко.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта