Чому головні харківські ярмарки переїхали на Салтівку

23.08.2013 13:51 Економіка
Як розповів директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, Великий Слобожанський ярмарок цього року проведуть на майданчику біля культурно-розважального центру «Радмір».

- Раніше ми робили акценти на ефектності проведення ярмарку, на концертній програмі, і менше уваги приділяли реалізації продукції. Цього року ми прийняли рішення змінити концепцію проведення ярмарку. Для нас головне завдання - забезпечити для фермерів та підприємців, які привезуть свою продукцію, хороший збут товару. Адже їм вигідно сюди везти товар, щоб не просто його показати, а розпродати. Тому ідеологія ярмарку цього року полягає в забезпеченні потужної торгівлі по цінам на 10-20 % нижчих середньообласних, -розповів Сергій авершин.- Саме з цих міркувань ми і перемістили ярмарок. Чому саме біля “Радміра”? По-перше, цей майданчик знаходиться у спальному районі. Там проживає від 300 до 500 тис населення. Розташування ярмарки саме у цьому місці зручне і для людей — покупки не треба далеко везти.

За словами Сергія Авершина, на ярмарку кожен район презентує від п’яти до десяти торгових точок (це буде торгівля з машини, дрібний опт і роздріб). Планується також залучити торговців і з інших областей.

Цього року на Салтівку, до ТРЦ “Караван” переїхав і медовий ярмарок. Як пояснив Сергій Авершин, змінити місце проведення довелося через те, що у саду імені Шевченка проводилися заходи, приуроченя до дня Харкова.

- Медовий блок займав також значну територію на ярмарку, який влаштовувався на площі Свободи, тому, коли він знову запрацює, там теж можна буде придбати якісний мед, - розповів директор Департаменту.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта