Фіскали розповіли, як власники елітних авто Харківщини сплачують податки

29.05.2019 11:57 Економіка
Фото: pixabay.com Фото: pixabay.com
Авто преміум-класу принесли до місцевих бюджетів 7,6 мільйона гривень.

Ці гроші транспортного податку платники Харківського регіону сплатили до місцевих бюджетів протягом січня-квітня 2019-го. 

Від юридичних осіб надійшло 3,4 млн грн, фізичні особи сплатили 4,2 млн грн за більш ніж 170 автомобілів.

 Як повідомляють у прес-службі ДФС, найбільш поширеною маркою авто, за яке сплачують податок, є  land Rover, Lexus, Porsche, Mersedes. А ось Bentley Bentayga та Ferrаri FF – нечасті гості на дорогах нашої області.

 Як порахували у ДФС, відповідно до сум надходжень, найбільша кількість автовласників проживає у Київському та Шевченківському районах Харкова. Серед районів області найбільше автовласників мешкає в Харківському та Дергачівському районах.


Відповідно до  ст. 267 ПКУ, яка регулює сплату транспортного податку, об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Фізичними особами транспортний податок сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. Юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Читайте також: На Золочівщині вибухнув автомобіль та гараж. Фото