Качанівська колонія вибиває гроші за "марлю Тимошенко"

27.06.2012 17:30 Економіка
Марля від боргів не захистить Марля від боргів не захистить
Начальник Качанівської колонії Іван Первушкін не втрачає надію повернути гроші, які заборгував Держкомрезерв у 2010 році за виробництво марлевих пов’язок.

Про це він повідомив спілкуючись з журналістами у вівторок 26 червня.

- За марлеві пов’язки ще не розрахувалися. Замовником був Держкомрезерв у 2010 році, оформлення документів дуже довго проходило. Це відбувалося не тільки з нами, а й по іншим регіонам України. Зараз цим уважно займається новий уряд. Ми віддали необхідний пакет документів. Очікуємо проплат, - сказав керівник виправного закладу.

Нагадаємо, що у 2009 році Уряд Юлії Тимошенко виділив 2 млн гривень на шиття марлевих пов'язок у виправних закладах, які спеціалізуються на виробництві швейної продукції.

Начальник Качанівської колонії Іван Первушкін раніше повідомляв, що заклад пошив марлеві пов’язки майже на один мільйон гривень.

Сьогодні ж, за словами Івана Первушкіна, за продукцію розраховуються вчасно. Більш того — з’являються нові замовленя.

- Зараз ми очікуємо замовлення Державного департаменту України з питань виконання покарань на пошив одягу для співробітників нашої служби, - сказав він.

Замовники продукції колонії не лише з Харківщини, а й з інших регіонів. Так активно співпрацюють з виправним закладом Донецьк, Київ та Луганськ. Зарплата сокамерниць Юлії Тимошеко становить півтори тисячі гривень.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта