Харківський бізнес готовий писати закони разом із новою владою

26.02.2014 14:43 Економіка
http://solartrenings.com/ http://solartrenings.com/
Сьогодні в Харкові законно, "по-білому", працює 120 тис. підприємців.

Стільки ж, за словами голови Профспілки підприємств Харкова Олександра Шармара, діє "у тіні". 

- Настав час, коли підприємці повинні вдосконалювати законодавчу базу щодо розвитку малого та середнього бізнесу. Країна фактично в економічній кризі. Багато хто з підприємств на межі банкрутства, - говорить Олександр Шармар.


Читайте також ХАРКІВСЬКІ ПІДПРИЄМЦІ ПРОПОНУЮТЬ ЗРОБИТИ ПОДАТКОВУ АМНІСТІЮ

БІЗНЕСМЕНИ ХАРКІВЩИНИ ІДУТЬ В АТАКУ. ПЛАНИ ВЖЕ СКЛАДЕНО

ЗА НІЧ ДОЛАР ПЕРЕТНУВ РУБІЖ У 10 ГРИВЕНЬ. НОВИЙ КУРС ВАЛЮТ

Підприємці Харківщини планують боротися з нелегальною торгівлею, корупцією та свавіллям під час перевірок. Як працедавці вони готові працювати з вишами та центрами зайнятості Харківщини.

- Сьогодні як ніколи чиновники всіх рівнів відкриті. Відчинилося вікно, яке допоможе нам, підприємцям, лобіювати законодавчі акти, які допоможуть розвиватися малому та середньому бізнесу. Ця частина суспільства найменш захищена, адже великі компанії мають великий штат юристів, малий же бізнес свої проблеми вирішує сам, - констатує голова "Союзу працівників сфери безпеки" Володимир Косенко.
 
Сьогодні, за словами виконавчого директора Харківського регіонального відділення Українського союзу промисловців та підприємців Едуарда Набоки, їхня організація вже звернулася до депутатів Верховної Ради з відкритим листом. У ньому вони висловили занепокоєння ситуацією, яка склалася в Україні, і вимагають негайного вирішення економічних питань, зокрема, і введення представників бізнесу до робочих груп при парламенті. 

Підприємці у свою чергу готові сприяти створенню відповідних комітетів, об’єднуватися у колі професіоналів і в першу чергу робити конкретні кроки.

- Нам треба виробити інструмент передачі ініціатив від бізнесменів до чиновників. Консолідуватися, перейти від захисту до нападу в доброму значенні цього слова. Питання сьогодні стоїть не тільки в локальному захисті, а в розумінні того, у якій країні житимемо. Та в першу чергу ми повинні зрозуміти: без податкової реформи ніякого бізнесу не буде, - говорить бізнесмен Дмитро Кутовий.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта