Машини-втопленики з Чехії та Німеччини почали продавати в України. Подробиці

17.06.2013 06:00 Економіка
http://ua.racurs.ua/ http://ua.racurs.ua/
В Україну почали завозити машини, що побували під водою під час паводків у Чехії, Німеччині та Австрії.

Як передають “Экономические известия”, у Європі потоплені машини продають за копійки, а в України ці ж авто збувають удвічі, а то й утричі дорожче. Наприклад, у Чехії “лексус”, що побував під водою можна купити за кілька тисяч євро.

«Після підняття мит «потопельники» стали подарунком. Наші співвітчизники купують їх за копійки і перепродують тут», - сказав голова прес-служби «Дорожнього контролю» Єгор Воробйов.

За словами очевидців, на кордоні вже стоять черги автомобілів з Європи. Завозять машини десятками.
Офіційні дилери від «втоплеників» відхрещуються.

«Японські машини йдуть через Іспанію і Англію, де не було повені, тому ніякого ризику немає, - сказав співробітник салону Дмитро Дмитрієв. - Під водою побували автомобілі на складах в Німеччині, Чехії, Словаччині. Але вони застраховані від потопу, і жоден виробник їх у продаж не пустить».

На практиці ж страховик, сплативши збиток, забирає машину і може продати її кому завгодно. Цим користуються «сірі» дилери, скуповуючи їх і реалізуючи зі знижкою як нібито ввезені до введення мита. Покупців має насторожити ціна - на 25-30% нижче звичайної. Більшість же таких машин відразу йде на запчастини. Без ризику можна брати кузовні деталі, скла, ліхтарі і будь-яке «залізо» для ходової.

Автор: Администратор сайта