На вивозі сміття економлять близько 8 тис. грн щодня у райцентрі на Харківщині

12.12.2012 09:51 Економіка
http://geneza.itgo.com http://geneza.itgo.com
Мер Куп'янська Володимир Демченко розповів, як розбираються зі сміттям у місті, та про благоустрій райцентра.

- Ми відійшли  від графікового вивезення сміття біля багатоповерхівок. У 2011 році встановлено 73 контейнери для твердих побутових відходів, а у 2012 році придбали та встановили ще 106 контейнерів. Робимо сміттєві майданчики, - сказав Володимир Демченко. - До речі, люди не завжди нас у цьому питанні розуміють. Кожному хочеться, щоб сміттєвий майданчик був де завгодно, тільки не під його будинком. Але ми працюємо і будемо працювати за нашим планом, погодженим з відповідними службами. Крім усього іншого, для реалізації цього напряму роботи для вивезення сміття додатково придбано 25-кубовий КАМАЗ. До цього було три автомобілі марки ГАЗ  (5-кубових). Зараз ми не тільки вивозимо більший обсяг сміття, а й економимо кошти на пальному – близько 8000 гривень щодня.

Почали встановлювати контейнери у приватному секторі. У першу чергу, ми встановили їх там, де колись були стихійні звалища, зокрема, по вулицях 1 Травня та Українській. До речі, проблемою вивезення ТПВ з приватного сектора почали перейматися лише останні два роки. Ми будемо продовжувати цю роботу, поки не відійдемо повністю від графікового вивезення сміття у приватному секторі. Для цього  плануємо придбати ще один автомобіль.

Якщо раніше для робіт з вуличного освітлення наймали стороннє підприємство, то сьогодні у ЖРЕП-1 створили бригаду, в якій працюють фахівці зі спецтехнікою та обладнанням. Додатково по місту встановили 500 ліхтарів, проведено освітлення п’яти вулиць, які до цього не були освітлені взагалі. Зауважу, що в рамках того, що ми збільшили кількість лампочок, ми не збільшили витрати на оплату електрики, бо, знову ж таки, – використовуємо нові енергозберігаючі технології.

Ольга Тараб, матеріал з газети "Слобідський край" №143 від 29.11.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта