Обласний бюджет Харківщини на 2020 рік прийнято

05.12.2019 12:38 Економіка
Фото: silahromad.com.ua Фото: silahromad.com.ua
Доходи обласного бюджету на наступний рік складуть близько 6 мільярдів 411 мільйонів гривень.

5 грудня під час XХІІ сесії обласної ради депутати схвалили головний фінансовий документ області на 2020 рік. За проголосували 99 депутатів.

 –  Зараз є багато повідомлень та маніпулювань, що бюджет області зменшився. Але насправді він зростає. Загальна сума тих коштів, які надходять в область, збільшується на 500 мільйонів гривень, – розповів голова ХОДА Олексій Кучер.

За його словами, бюджет на 2020 рік стане бюджетом децентралізації, адже наступного року велика частка державних коштів надходитиме до отримувачів напряму. Наприклад, компенсацію пільг та житлових субсидій розподілятиме Міністерство соцполітики. Медичну субвенцію на обласному рівні розподілятимуть лише в 1-му кварталі року, далі ці видатки фінансуватимуться напряму з держбюджету тощо.

 –  Такі зміни дадуть можливість управлінцям обласного рівня зосередитись на вирішенні питань розвитку регіону, –  додав голова ХОДА.

Так, фінансовий ресурс обласного бюджету (без урахування трансфертів) прогнозується в обсязі близько 3 мільярдів 343 мільйонів гривень, передбачені видатки на освіту в сумі 1,7 мільярда гривень. Видатки на охорону здоров’я плануються в сумі 727 мільйонів 428 тисяч гривень. На соціальний захист та соціальне забезпечення плануються видатки в сумі 455 мільйонів 614 тисяч гривень, для реалізації бюджетних програм у сфері соціального забезпечення планується спрямувати 416 мільйонів 72 тисячі гривень. Видатки на культуру і мистецтво плануються на рівні 126 мільйонів 807 тисяч гривень.

Читайте також: На кредити для ОСББ області спрямують більше грошей