Пиво і сигарети стали найпопулярнішими продуктами Харківщини

03.11.2015 14:12 Економіка
Фото: finance.obozrevatel.com Фото: finance.obozrevatel.com
У січні–вересні 2015 року підприємства області продали промислової продукції на 72,1 млрд грн. Найбільше грошей виручили від продажу напоїв і тютюнових виробів.

Як повідомили у Головному управлінні статистики Харківської області, у загальнодержавному обсязі реалізованої продукції частка Харківської області складає 6,7%. Вона посідає 6 місце після Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Полтавської областей та Києва.

Із загального обсягу реалізації 65,4% припадає на продукцію переробної промисловості, 17,3% – добувної промисловості і розроблення кар’єрів, 15,6% – підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, 1,7% – підприємств з водопостачання, каналізації та поводження з відходами.

В структурі реалізації продукції переробної промисловості переважає продукція провідних для області видів діяльності: виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів і машинобудування (крім ремонту та монтажу машин і устатковання), питома вага яких складає відповідно 40,6% (або 19,1 млрд грн) та 20,3% (9,6 млрд грн).

До десяти найкрупніших за обсягами реалізованої промислової продукції підприємств області входять: Філія ГУ «Шебелинкагазвидобування» ПАТ «Укргазвидобування», ПрАТ «Філіп Морріс Україна», АК «Харківобленерго», Структурний підрозділ ТОВ «Еско-північ», ПАТ «Турбоатом», Шебелинське відділення з переробки газового конденсату і нафти управління ДК «Укргазвидобування», КП «Харківські теплові мережі», ПАТ «Харківська ТЕЦ-5», Харківське відділення ПАТ «Сан Інбев Україна», Державне підприємство завод «Електроважмаш». На них припадає понад 41% обсягу реалізації.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта