Понад десять мільйонів гривень "показали" податковій мешканці району Харкова

27.02.2013 14:31 Економіка
http://pravda.cc.ua http://pravda.cc.ua
Громадянами Дзержинського району м. Харкова вже надано понад 150 декларацій про майновий стан і доходи, загальна сума доходів по яких перевищила 14 мільйонів гривень.

Йдеться про обов’язкове декларування доходів пересічними громадянами до 1-го травня (не про цілорічне право громадян скористатися податковою знижкою на навчання, на страхування, на переобладнання транспортного засобу тощо).

Так, з початку року вже задекларована левова частка доходів від отримання спадщини (біля 90 випадків), від надання нерухомості в оренду (понад 30 декларацій), доходів отриманих по сумісництву тощо.

Про це повідомила журналістам начальник ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова Харківської області ДПС Ірина Сагайдак під час брифінгу на тему: «Деклараційна кампанія 2013. Надання декларації про доходи засобами Інтернет».

Начальник ДПІ повідомила представникам ЗМІ, що з початком щорічної деклараційної кампанії ДПС України запровадила новий електронний сервіс, за допомогою якого можна заповнити та направити до податкової Декларацію про майновий стан і доходи у режимі реального часу. Особливо цей сервіс стане у нагоді для платників, у яких різні адреси фактичного проживання та реєстрації.

Ірина Сагайдак нагадала, що для інформаційної підтримки та технічної допомоги платникам податків з питань надсилання ними в електронній формі податкової звітності в Державній податковій службі України створено загальнодержавний call-центр, скористатись яким можна безкоштовно зі стаціонарного телефону за номером 0-800-501-007 (вибравши напрямок 7). Фахівці call-центру завжди нададуть корисну інформацію щодо роботи електронних податкових сервісів. А з метою надання практичної допомоги платникам податків на офіційному веб-порталі Державної податкової служби України www.sts.gov.ua розміщено перелік відповідальних осіб в органах ДПС, які надають практичну допомогу по користуванню програмним забезпеченням.

Начальник ДПІ розповіла журналістам, що насьогодні фахівці використовують різноманітні способи і методи щодо залучення вичерпного кола громадян до декларування доходів: надсилають запрошення, запрошують завітати до ДПІ у телефонному режимі, розповсюджують агітаційний наочний матеріал, використовують для оголошень різноманітні засоби комунікацій тощо.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова Харківської області ДПС

Автор: Администратор сайта