Працюючих пенсіонерів змусять платити додаткові податки

26.06.2013 06:45 Економіка
Кабмін планує переглянути пільги по сплаті єдиного соціального внеску для підприємців-пенсіонерів, які вийшли на пенсію достроково.

Від сплати внеску будуть звільнені тільки інваліди, а пенсіонери можуть претендувати на такі пільги лише при досягненні пенсійного віку - 60 років, пише РБК-Україна.

Законопроект ініційований Мінсоцполітики. Як йдеться у пояснювальній записці до документа, правки стосуються лише уточнення діючих положень закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцстрахування".

Зараз, згідно із законодавством, від сплати ЄСВ звільнені підприємці-інваліди та пенсіонери за віком. За оцінками міністерства, кількість таких підприємців перевищує 164 тис. Вони можуть платити внесок на добровільній основі.

В останню категорію потрапляють пенсіонери, які отримують пенсійні виплати за вислугу років (чорнобильці, військовослужбовці, працівники зі складними умовами праці). Тому в Мінсоцполітики запропонували обмеження: поширювати пільгу з ЄСВ лише при досягненні такими підприємцями пенсійного віку - 60 років. 

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта