При нарахуванні субсидій зарплата бійців АТО не враховується

21.08.2015 13:59 Економіка
Фото: workout.com Фото: workout.com
Зміни, внесені в порядок оформлення житлових субсидій, який набрав чинності з 21 липня цього року, розширюють права сімей військовослужбовців, задіяних у АТО, на отримання субсидії.

Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Ігор Райнін.

За його словами, грошове утримання військовослужбовців, які проходять службу в зоні АТО, не враховується у сукупному доході сім'ї при оформленні субсидії. Райнін повідомив, що, крім того, до сукупного доходу сім'ї не включаються інші виплати та соціальні допомоги. Не враховується благодійна допомога (отримана від місцевих органів влади, фондів і т.д.) і багато видів одноразових виплат.

Наприклад, допомога ветеранам до 9 Травня, при народженні дитини, на оздоровлення, матерям-героїням, на поховання, допомога, яку отримує сім'я воїна, загиблого в зоні АТО, а також одноразові виплати сім'ям з місцевих бюджетів, сплачені особою аліменти доходи від розміщення депозитів .

"Раніше однократно отримана велика сума могла суттєво вплинути на майбутній розмір субсидії, а навіть зовсім позбавити сім'ю державної підтримки. Зараз всі ці обмеження зняті. Для нарахування субсидії органам соцзахисту важлива тільки заробітна плата (пенсія, стипендія і т.д.) і розмір комунальних платежів ", - підкреслив Ігор Райнін.

Джерело: "SQ"
Автор: Администратор сайта