Прибуток ПриватБанку в 2019 році становитиме не менше 10 мільярдів гривень – Петр Крумханзл

Promo
01.05.2019 15:30 Економіка

Про це заявив голова правління банку Петр Крумханзл в інтерв’ю LIGA.net. «Зрозуміло, що це попередня оцінка, зараз важко прогнозувати цю цифру до копійки, але я вірю, що банк здатний заробити і більше», – сказав голова ПриватБанку.

За його словами, передвиборчий період практично не позначився на стабільності роботи банку – обсяги отримання готівки в банкоматах ПриватБанку в передвиборні дні становили в середньому 2,2 млрд на добу – це стандартний середньодобовий показник в робочі дні. «Вплив інформаційного фону був несуттєвим. Ми не вводили ніяких лімітів та обмежень. Високоліквідні активи банку практично на 100 % покривають всі зобов’язання», – зазначив Петр Крумханзл.
Коментуючи численні запитання про судові спори між колишніми власниками банку та нинішніми, голова ПриватБанку заявив, що він упевнений, що банк неможливо повернути колишнім власникам:

«По-перше, банк – поза політикою. А що стосується зміни власника, то ми неодноразово заявляли, що єдиним юридично та практично можливим шляхом виходу Мінфіну зі складу акціонерів є продаж банку міжнародному інвестору. Це наша стратегічна мета».

Читайте також:  ПриватБанк запустив новий «безконтакт» – оплату за QR-кодом у POS-терміналах

Як зазначив Петр Крумханзл, у найближчих планах банку кілька цікавих проектів з найбільшими світовими брендами: «Деталей повідомити не можу, але, якщо все вдасться, ми знову здивуємо ринок і будемо першим банком у світі, який зміг реалізувати щось подібне». Також сьогодні ПриватБанк продовжує інвестувати в інфраструктуру та запустив перший етап тестування нового мобільного банку Приват24, основний запуск якого планується до кінця літа.