Ребрендінг на ХТЗ: старі трактори не випускатимуть, курс - на комбайни

05.09.2014 14:06 Економіка
http://www.agrosoyuz.ua/ http://www.agrosoyuz.ua/
Нова техніка матиме інший дизайн та нове внутрішнє наповнення.

Як розповів сьогодні під час форуму “ІННОВАЦІЇ. ІНВЕСТИЦІЇ. ХАРКІВСЬКІ ІНІЦІАТИВИ” генеральний директор Харківського тракторного заводу імені С. Орджонікідзе Владислав Губін, завод буде робити повний ребрендінг своєї продукції. Ті трактори, які виробляються зараз, більше не збиратимуть.

- З жовтня ми запускаємо абсолютно нову лінію тракторів. Вони матимуть інший дизайн, колір та внутрішнє наповнення - буде нова трансмісія. З нового року ми будемо ставити нові двигуни, - розповів Владислав Губін. - Зараз ми ведемо переговори із компанією Volvo з приводу двигунів. Необхідно диверсифікувати ризики і виходити на нові ринки.

Також зараз завод веде переговори із білоруським холдингом, одним із світових лідерів-виробників сільсько-господарської техніки “Гомсельмаш” щодо налагодження виробництва комбайнів на ХТЗ.

- Сьогодні вже було підписано протокол про створення робочої групи на предмет того, щоб на заводі зібрати кілька дослідних зразків комбайнів, - повідомив Владислав Губін.

Серійне виробництво планують розпочати уже в 2015 році.

За словами Владислава Губіна, сьогодні продукція ХТЗ майже не йде на внутрішній ринок. В Україні продають лише 8 % продукції. Він пояснює це тим, що підприємці надають перевагу потриманій іноземній техніці, яка завозиться до України без ввізного мита.

Як розповів сьогодні Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка задля підтримки українського сільськогосподарського машинобудування, він ініціюватиме запровадження ввізного миту на потриману техніку.

- По-друге, це встановлення мита на нову техніку. І третє — це становлення нульового мита на комплектуючі, які будуть завозитися в Україну для збирання, - розповів Ігор Швайка.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта