Shell та ТОВ Надра Юзівська звільняються від восьми податків

30.01.2013 09:29 Економіка
http://an-gorod.com.ua http://an-gorod.com.ua
Оприлюднені деталі угоди між Shell і держкомпанією Надра Юзівська про розподіл продукції від видобутку нетрадиційного газу на Юзівському ділянці.

Про це сказав сьогодні міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький, пише ЛігаБізнесІнформ.

Згідно з документом, Shell та ТОВ Надра Юзівська звільняються від сплати екологічного податку, збору за спеціальне водокористування, плати за землю, митного збору, рентної плати за видобування газу, цільової надбавки до діючого тарифу на газ, збору на обов'язкове пенсійне страхування при розробці Юзівської площі.

Ставицький зазначив, що згідно з договором Shell, на першому етапі компанія зобов'язалася виконати геологічну розвідку та інвестувати $ 410 млн., які будуть освоєні в найближчі 3-5 років.

Міністр розраховує, що перші результати по інвестпрограмі можна очікувати до 2015 року. "За оптимістичним сценарієм видобуток компанії на Юзівському ділянці складе до 20 млрд. кубометрів газу в рік. Ви знаєте, що зараз Україна видобуває близько 20 млрд. кубометрів газу на рік, так що це суттєво покращить баланс України в енергетичній сфері", - підкреслив глава Міненерго.

Крім цього, Ставицький сказав, що найближчим часом повинні бути підписані ще два договори про розподіл продукції - по Олеського родовищу у Львівській-Івано-Франківської області і Скіфської площі шельфу Чорного моря. Я думаю, що в найближчий місяць ми відпрацюємо всі питання ", - сказав він.

Угода між компанією Shell і Надра Юзівська про розподіл продукції від видобутку нетрадиційного газу на Юзівському ділянці в Харківській і Донецькій областях підписано 24 січня в Давосі за участю президента України.

Автор: Администратор сайта