Центр підтримки малого та середнього бізнесу буде створено в Харкові

17.03.2016 11:45 Економіка
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
У Харківській області Європейський Союз і Європейський банк реконструкції та розвитку відкриють центр підтримки малого та середнього бізнесу.

Про це розповіли глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський і комісар ЄС Христос Стиліанідіс на зустрічі з Ігорем Райніним.

- Через два роки після того, як люди були змушені покинути свої будинки, їхні потреби змінилися. Спочатку ми допомагали в реалізації першочергових потреб, зараз же актуальні середньо- і довгострокові питання. Тому ми говоримо вже про застосування іншого інструменту Європейського Союзу, що передбачає підтримку бізнесу. Необхідно допомогти цим громадянам створювати власний бізнес, розвиватися, - зазначив Ян Томбінський.

Таким інструментом допомоги від Європейського Союзу та ЄБРР повинен стати Центр підтримки малого і середнього бізнесу. Томбінський і Райнін домовилися, що проект реалізують вже в квітні.

Відомі найкрупніші платники соціального внеску в Харкові

- Коли малий і середній бізнес протестував проти введення касових апаратів, ми були єдиною регіональною командою, яка підтримала бізнес. І не тому, що ми вважаємо, що введення касових апаратів не потрібно. Потрібно, звичайно, як і в усьому світі, просто на цій стадії розвитку економіки ми б придавили малий і середній бізнес, він би не вижив, - розповів Ігор Райнін.

Глава Представництва Європейського Союзу в Україні зазначив, що переселенці - це та сила, яка може розвивати підприємництво та організовувати робочі місця. Тому зараз одне з головних завдань співробітництва між ЄС та Харківською областю - допомогти реалізувати існуючий потенціал.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта