В «Укртелекомі» спростували тотальне підвищення тарифів

16.01.2013 14:45 Економіка
http://donbass.ua/ http://donbass.ua/
3 21 січня ПАТ« Укртелеком» запроваджує зміни у тарифній політиці. Але, як запевнили у Харківської філії підприємства «не все так страшно».

 Вартість абонплати залишається не змінною, а тариф на міжміські розмови навіть знизився. 

Суттєво зросли у ціні додаткові послуги, які надає «Укртелеком», а саме послуги міжміського телефонного зв'язку за попереднім замовленням. Але міжміський зв’язок – одна з основних послуг – навпаки подешевшав.

– Змінилися вартість на міжміські розмови по Україні. Раніше тариф у бізнес-час з 08.00-18.00 складав 40 коп. за хвилину, а у нічний час 36 коп. Тепер незалежно від часу доби вартість хвилини розмови буде складати 36 коп. Таким чином тариф знизився на 10%, – повідомив «СК» начальник відділу організації продажу послуг Харківської філії ПАТ «Укртелеком» Олександр Ткаченко.

У філії зазначають, що зросла вартість тих послуг, які є додатковими на сьогодні не витребувані, не користуються попитом у абонентів, наприклад, телефонні розмови замовлені через телефоністку.

В «Укртелекомі» пояснили, що з розвитком послуг мобільного зв'язку, впровадженням нових технологій і автоматизацією існуючих процесів надання послуг, дозволяє сьогодні абонентам у всіх регіонах країни користуватися послугами міжміського та міжнародного телефонного зв'язку без послуг телефоністів.

– На сьогодні питання встановлення стаціонарного телефонну не стоїть гостро. Навпаки зараз багато хто відмовляється від таких номерів, через розповсюдження мобільного зв’язку. В області ситуація майже однакова. У селах, можливо, не такий великий відсоток, як у містах, – зазначив Олександр Ткаченко.

У підприємстві зазначають, що на сьогодні для забезпечення можливості користувачам замовляти послуги міжміського та міжнародного телефонного зв'язку через телефоніста підприємство продовжує нести значні витрати (експлуатація обладнання, утримання персоналу тощо), розмір яких не залежить від популярності цих послуг. Саме це і обумовило перегляд тарифів на послуги міжміського та міжнародного телефонного зв'язку за попереднім замовленням. Тим більше, що в останні роки спостерігається істотне зменшення попиту на ці послуги і, як наслідок – зменшення доходів від них.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта