Війна і кошти – як вижити у складний час

12.04.2022 16:05 Економіка
У сучасному ритмі важливо мати фінансову подушку – так звані заощадження, які допоможуть нормально жити в скрутні періоди життя. Людям, які не мають заощаджень, завжди допомогали кредити і позики, але на відміну від мирного часу, коли отримати запозичення можна було без зайвих проблем, позики у воєнний час мають свої нюанси та особливості.

Чи сумісні кредит і війна

Щоб ситуація залишалась стабільною і кожен громадянин не відчував потреби у грошах і в без того скрутний час, усі банки пішли назустріч своїм клієнтам, значно спростивши банківські фінансові процедури. Банківськими установами було прийняте рішення про розблокування кредитних карток та надання доступу до кредитних коштів за спрощеною процедурою. Тобто кожен громадянин України може використовувати уже діючу кредитну картку або відкрити нову – онлайн чи в установі – і використовувати кредитні кошти  незалежно від місця роботи або середньомісячного заробітку. Ліміт кредитних коштів буде дорівнювати ліміту кредитної картки до війни, у випадках користування вже існуючою карткою. У ситуаціях з відкриттям нової картки її ліміт буде залежати від індивідуальних правил кожної банківської установи. Тому перед відкриттям кредитної картки варто ознайомитись з можливими лімітами кредитних коштів, для нових банківських клієнтів.

Усі МФО України, не зважаючи на введення нових правил, які також включають кредитні канікули, все ж не надають споживчих та довгострокових кредитів. У випадках з оформленням звичайних кредитів достатньо звернутись у кредитну установу та надати документи, які підтверджують особу або скористатись таким самим методом – онлайн.

Уважність – ваша зброя 

Питання кредиту у воєнний час постає особливо гостро. Комусь терміново потрібні гроші для виїзду за кордон, а хтось хоче оплатити ними житло та придбати найнеобхідніше. Саме в такі моменти, через загальну складну ситуацію, постійний тиск та велику потребу в коштах, більшість людей поспішають якомога швидше оформити кредит, не звертаючи уваги на його умови або навіть на саму організацію чи банк, які його видають. І якщо колись над оформленням кредиту можна було подумати тривалий час, то зараз у більшості випадків гроші потрібні миттєво і часу на ознайомлення або перевірку кредитних установ немає. 

Джерело: https://meta.ua/uk/mfo/