Водійські права з чіпами перестали видавати в Україні

12.07.2013 14:10 Економіка
http://zn.ua/ http://zn.ua/
Видача призупинена на невизначений термін.

Як пояснили в Департаменті ДАІ, після численних звернень громадян, в тому числі і в Кабмін, видача чіпованих посвідчень призупинена спецпостановленіем уряду на невизначений термін, - передає “Автопорт”.

Причиною цього жє численні скарги водіїв на зависоку ціну нових посвідчень. Так, якщо водійські права старого зразка коштували 198 грн, то чіповані — майже 250.

«Видача була припинена в червні після звернень громадян. Ми пішли назустріч. Тобто поновилися постанови, які раніше були скасовані, і документи з чіпами сьогодні не застосовуються. Ми повернулися до старих зразків », - прояснив ситуацію головний інспектор Департаменту ДАІ МВС України В'ячеслав Шмельов.

У автоінспекції не виключають, що уряд поверне права з чіпами, але коли - не знають. Коштувати вони, ймовірно, будуть ненабагато дорожче звичайних, а можливо, як припускають даішники, і нарівні з звичними.

«Є інформація, що ціна нових бланків збільшуватися не буде, а середньостатистичному водієві все одно, будуть його права з чіпом або без. Є й інша сторона: права з чіпом - це прогресивний підхід, вони зручніше для інспектора, який зможе зчитати інформацію з прав картрідером і побачити відразу всі дані про водія », - пояснив Шмельов.

Джерело: Автопорт
Автор: Администратор сайта