Як залучити на ринки Харкова підприємців. У міськраді знайшли вихід

29.07.2014 09:30 Економіка
stroyobzor.ua stroyobzor.ua
Кількість підприємців, які хотіли б торгувати своєю продукцією на харківських ринках зменшується.

Про це повідомила заступник директор Департаменту підприємництва та споживчого ринку Оксана Кондратенко.

За її словами, разом з тим, що на ринках міста йде реконструкція павільйонів, бажаючих торгувати немає.

"Попит на торгові місця зменшився. Природно в Харкові є торгові місця, триває їх благоустрій - заміна старих об'єктів на нові. Але попит зупинився і це проблема. Хочу відзначити, що роздрібний торговий оборот в Харкові цього року збільшується на 3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У той же час в позаминулому році товарообіг збільшився на 9%", - говорить Кондратенко.

Також чиновниця стверджує, що збільшення товарообігу відбулося не за рахунок збільшення продажів, а через зростання цін на товари.

"У наших сусідів у Білгородській області роздрібний торговельний оборот за останні 3 місяці у всіх торгових точках виріс від 250 до 300%. Чому? Тому що вони не їдуть до нас, витрачають гроші там. Там пішли великі надходження до місцевих бюджетів", - зазначив директор департаменту земельних відносин Борис Баронін.

Депутати планують на найближчій сесії міської ради прийняти рішення "Про внесення змін до Правил торгівлі на ринках м. Харкова". Останні Правила були прийняті в даній редакції в 2007 році. У новому проекті депутати пропонують запровадити єдиний підхід до стягування оплати за торгове місце та послуг ринку.

"Ця плата повинна стягуватися тільки за фактичний час заняття торговельною діяльністю - тобто у вихідні дні та в санітарні дні, встановлені режимом роботи ринку, плата стягуватися не буде. Ми сподіваємося, що даним рішенням ми знизимо фінансове навантаження на підприємців і поліпшимо їх підприємницьку діяльність", - зазначила Кондратенко.

Джерело: Стройобозор
Автор: Администратор сайта