З харківського ринку витісняють продавців продуктів (ДОКУМЕНТ)

29.04.2013 08:42 Економіка
http://bgnews.bulgar-rus.ru/ http://bgnews.bulgar-rus.ru/
З ринку "Соллі" витісняють реалізаторів продукції СПрАТ «Охоче» (Нововодолазький район).

У ситуації, що склалась, Союз птахівників просить розібратися Харківського міського голову Геннадія Кернеса. 

Наводимо лист Голови Ради директорів­­­­­ ГС «Міжрегіональний Союз птахівників 
та кормовиробників України» Вадима Шияна.

"До ГС «Міжрегіональний Союз птахівників та кормовиробників України» надходять звернення сільськогосподарських підприємств Харківської області – виробників соціальних продуктів харчування – яйця курячого харчового, зокрема СПрАТ «Охоче» Нововодолазького району.

Сільськогосподарське підприємство СПрАТ «Охоче» є виробником яйця курячого, що реалізується в Харківській області через торгівельну мережу.

Один з напрямків реалізації – це вивіз продукції СПрАТ «Охоче» автотранспортом на ринки міста Харкова, зокрема – на ринок «Соллі» Московського району м. Харкова.

На ринку «Соллі» СПрАТ «Охоче» торгує з початку створення цього ринку. За цей період покупці добре вивчили продукцію птахофабрики та задоволені її якістю. Кожен день на ринку з’являється черга, так, як ціна продукції СПрАТ «Охоче» нижче ніж у решти продавців, і це за її високій якості та безпеці. Так, наприклад, напередодні свята Великодня роздрібна ціна для населення складає 6,00 гривень за 1 дес. яєць, в той час як у кіосках на ринку приватні підприємства торгують 7,50-9,00 гривень за 1 дес. яєць.

Але, не зважаючи на це, останнім часом адміністрація ринку почала ставитися до СПрАТ «Охоче» упереджено, безпідставно підвищує ринкові збори, створює перепони для реалізації продукції птахофабрики. Протягом всього часу підприємство платило ринковий збір, але з 2010 року дирекція ринку ввела додаткову щомісячну орендну плату в розмірі 400,00 гривень, яка з 01 січня 2013 року зросла до 500,00 гривень. Крім того, як було згадано вище, щодня СПрАТ «Охоче» платить щоденний ринковий збір в розмірі 60,00 гривень. Також було введено збір за заїзд автомобіля на територію ринку. Таким чином, щомісячно всіх зборів СПрАТ «Охоче» платить 2220,00 гривень. Також зовсім незрозуміло, чому з 26 квітня 2013 року дирекція ринку підвищила для підприємства щоденний ринковий збір в 2 рази, тобто до 120 гривень.

І це в той час, коли керівництво країни особливу увагу приділяє продовольчій безпеці населення. Було прийнято ряд нормативних актів, які забезпечують виділення на ринках місць для торгівлі безпосередньо товаровиробниками. Зокрема, розпорядженням Харківського міського голови №3630 від 19.08.2011 року з метою задоволення споживчого попиту населення продовольчими товарами виділяються місця для торгівлі товаровиробникам.

Якщо своїми необґрунтованими та непрозорими діями адміністрація ринку змусить СПрАТ «Охоче» залишити дану торгівельну точку, населення залишиться без якісної та доступної в ціновому сегменті продукції, що створить напружену ситуацію в даному районі м. Харкова.

Враховуючи вищевикладене, та з метою недопущення аналогічної проблеми на інших ринках м. Харкова, просимо Вас об’єктивно розібратися в даній ситуації і допомогти її вирішити позитивно".

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта