Майдан горів. Подробиці та коментар влади Києва (ФОТО)

07.08.2014 09:21 Суспільство
фото ЛігаБізнесІнформ фото ЛігаБізнесІнформ
На Майдані з боку ЦУМу горіли покришки і залишки речей. Палаючі речі - ковдри, стільці, тенти від наметів та інше - розкидані на великій площі по вулиці.

Перед входом на сам Хрещатик стоїть згорілий автомобіль. Біля входу в КМДА стоять три міліцейських автобуси і кілька автомобілів. Наметове містечко на розі Хрещатика та Інститутської, яке розташовувалося на проїжджій частині, спалене. Намети, що знаходяться на тротуарі з боку Головпоштамту і стели, а також навпроти Будинку профспілок, уціліли.

На самому Майдані знаходяться декілька сотень людей. Крім тих, хто живе в наметовому містечку, це перехожі, а також люди, які приїхали підтримати "майданівців". Зі сцени періодично оголошують про те, що на Майдані очікується підкріплення, люди між собою також говорять про автобуси з протестувальниками, яких вони нібито чекають з регіонів. На сцені Майдану дві людини співають під гітару, піднімаючи "бойовий дух" людей, що залишилися на Майдані.

Станція метро "Майдан Незалежності" відновила свою роботу в повному обсязі. Деякий час вона працювала тільки як пересадочна. 

Станом на 12.20 сутички на Майдані Незалежності припинилися. На самому Майдані догоряють залишки дров і шин, всюди розкидані купи сміття, люди поводяться спокійно, правоохоронців не видно, на Хрещатику залишаються дві машини "швидкої допомоги", лікарі, які до того надавали медичну допомогу учасникам зіткнень. Комунальники і пожежна техніка покинули Хрещатик.

Як сказав УНІАН перший заступник голови Шевченківської РДА Києва Ілля Сагайдак, сьогодні працівникам комунальних служб вдалося звільнити від барикад і наметів проїжджу частину від вул. Михайлівської до Майдану Незалежності, а також від Європейської площі до вул. Інститутської і частково з боку вул. Прорізної. При цьому Сагайдак зазначив, що перед цим протягом місяця велися переговори з жителями Майдану щодо звільнення проїзду в центрі Києва, але вони так нічим і не закінчилися.

За очистку Майдану Незалежності виступають як самі кияни, так і столична влада та правоохоронні органи. 

Автор: Администратор сайта