Стрільба на площі Свободи у Харкові. Мітингувальники хочуть виборів (ВІДЕО)

07.04.2014 11:39 Суспільство
Проросійські мітингувальники закидали світлошумовими гранатами харків'ян, котрі зібралися біля ХОДА на акцію за єдність України.

За словами очивидця, відбулася бійка, є поранені та постраждалі, які потребують медичної допомоги.

Разом із тим координатор підрозділу "Правий сектор"-Схід Ігор Мосійчук, підтвердивши дану інформацію, зазначив, що атаки зазнав найнезахищеніший фланг українського мітингу.

"Близько 200 проросійських мітингувальників напали на ту частину мітингувальників, де були лише пенсіонери, а коли туди підтяглися хлопці із ПС, котрі охороняли цей проукраїнський мітинг, сепаратисти закидали мітингувальників світлошумовими гранатами", - зазначив І. Мосійчук.

Нагадаємо, нараду щодо врегулювання ситуації навколо ХОДА завершено без результату. Натомість ініціативна група проросійських активістів подала заяву на ім'я голови облради Сергія Чернова, в якій закликала скликати позачергову сесію облради.

Водночас на мітингу заявили, що замість "депутатів облради, які себе дискредитували" треба обрати "інших депутатів", які проведуть позачергову сесію і "приймуть рішення про звернення до Януковича, щоб він забезпечив легітимну передачу влади, і рішення про проведення в області референдуму з питання федералізації".

Проросійські активісти знову зайняли фойє обладміністрації, більшість з них в масках. Вони блокують центральний вхід. Перед сходами на верхні поверхи ХОДА стоїть щільний кордон правоохоронців.

Автор: Администратор сайта