Боротьба за зерно. Хронограф, 1956 рік

08.07.2016 14:12 Хронограф
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Напружена боротьба за стислі строки і високу якість сівби йде в тракторній бригаді Миколи Івановича Сметани, яка обслуговує колгосп * Валківського району.

Тримаючи першість по Валківській МТС, бригада увійшла у весну в бойовій готовності, сповнена рішучості вибороти тисячі й тисячі пудів зерна.

22 роки працює у Валківській МТС Микола Іванович Сметана. Тисячі гін обійшов він на своєму сталевому коні. Але й нинішньої весни, коли підняв першу борозну, по-юнацкому забилося невгамовне серце бригадира. Цей неспокій передається і послідовникам, вихованцям Сметани. Енергія Миколи Івановича піднімає на трудові діла трактористів Миколу Корнієнка, Михайла Танька, Павла Попова, Іллю Положія – всіх членів бригади.

Кілька днів тому М. І. Сметана дізнався про нагородження його Грамотою Президії Верховної Ради України.

*Назву не вказано згідно з виконанням закону про декомунізацію.

Через рік нашій газеті виповнюється 100 років. Як тільки вона не називалася: і «Пролетар», і «Комунар», і «Харківський пролетар» (а в 1918 році - «Донецький пролетар»), і «Соціалістична Харківщина», поки нарешті в 1991 році, прибравши з назви класово-партійну приналежність, не стала тим «Слобідським краєм», який ви звикли бачити.

100 років газета разом з регіоном проживала будні і свята, ділила з ним радості і печалі. Напередодні такої серйозної дати ми починаємо ювілейний марафон, в рамках якого вас, наші дорогі читачі, чекає захоплююча подорож в минуле разом зі «СК». (Усі цитати наведені згідно з оригіналом).

Автор: Администратор сайта