Пожежа в Куп’янському колгоспі. Хронограф, 1955

30.03.2016 08:40 Хронограф
Фото із соцмережі Фото із соцмережі

Через рік нашій газеті виповнюється 100 років. Як тільки вона не називалася: і «Пролетар», і «Комунар», і «Харківський пролетар» (а в 1918 році - «Донецький пролетар»), і «Соціалістична Харківщина», поки нарешті в 1991 році, прибравши з назви класово-партійну приналежність, не стала тим «Слобідським краєм», який ви звикли бачити.

100 років газета разом з регіоном проживала будні і свята, ділила з ним радості і печалі. Напередодні такої серйозної дати ми починаємо ювілейний марафон, в рамках якого вас, наші дорогі читачі, чекає захоплююча подорож в минуле разом з «СК».
* Всі цитати наведені згідно з оригіналом.

У колгоспі, що в Куп’янському районі, блискавка запалила свинарник. Пожежу помітили учні Сеньківської середньої школи, і на підмогу колгоспникам кинулися старшокласники разом зі своїм директором Григор’євим.

КІНЕМАТОГРАФ НА СЕЛІ. ХРОНОГРАФ, 1915 РІК

Прибігли на ферму й одразу кинулися гасити полум’я, виганяти свиней і виносити на руках поросят на вулицю. Опіки отримав учень 10 класу Анатолій Гузиноватий, але він не пішов з ферми, доки не вщух вогонь. Виявили себе на вищому рівні старшокласники Віктор Кулік, Анатолій Тютюнник, Ліза Харченко, Анатолій Петренко та інші.

За допомогою учнів пожежу загасили і 150 свиней урятували. Правління артілі імені Жданова оголосило подяку таким сміливим учням і вчителям. А обласне правління пожежної охорони подало клопотання до районної влади на грошову винагороду юним героям.

Олег Аврамцев

Автор: Администратор сайта