Винахід для домогосподарок. Хронограф, 1951 рік.

07.04.2016 08:36 Хронограф
Фото із соцмережі Фото із соцмережі

Щоб полегшити працю домашніх господарок, Харківська промислова артіль «Пишуща машина» освоїла і почала серійне виготовлення електрощіток для натирання підлог.

НОВІ ПІОНЕРСЬКІ ТАБОРИ. ХРОНОГРАФ, 1951 РІК

Прилад складається з ручки, корпуса, в якому є невеличкий електромотор, довгого електричного шнура і двох щіток, що крутяться на осях. До цього приладу додаються комплекти щіток для первинної обробки і полірування. Мастика розбризкується окремо. Вже в березні артіль виготовить 30 електрощіток. Надходить багато замовлень.

Інна Можейко, кореспондент

Через рік нашій газеті виповнюється 100 років. Як тільки вона не називалася: і «Пролетар», і «Комунар», і «Харківський пролетар» (а в 1918 році - «Донецький пролетар»), і «Соціалістична Харківщина», поки нарешті в 1991 році, прибравши з назви класово-партійну приналежність, не стала тим «Слобідським краєм», який ви звикли бачити.

100 років газета разом з регіоном проживала будні і свята, ділила з ним радості і печалі. Напередодні такої серйозної дати ми починаємо ювілейний марафон, в рамках якого вас, наші дорогі читачі, чекає захоплююча подорож в минуле разом зі «СК».
* Всі цитати наведені згідно з оригіналом.

Автор: Администратор сайта