5 вакансій для кандидатів 50+

Promo
20.04.2021 13:00 Корисно

Вік часто стає перешкодою для пошуку роботи в Україні, проте не варто впадати у відчай від першого ж перегляду вакансій. Якщо ви шукаєте вакансії без вікових обмежень, то варто звернути увагу на такі пропозиції:

- касир;

- продавець;

- водій;

- няня;

- домашня робітниця.

На сервісі OLX завжди знайдеться робота Харків для людей, вік яких сягнув відмітки у 50 років. 

Вакансії для тих, кому за 50

Найпопулярніші вакансії, доступні кандидатам будь-якого віку, — це касир і продавець. Кожна мережа супермаркетів потребує нових працівників, тому можна знайти багато пропозицій для жінок та чоловіків 50+. Працювати з касою та продавати товари можна навіть без досвіду роботи, що є додатковим плюсом для багатьох кандидатів. Середня заробітна плата гарантована навіть новачкам, тому супермаркети й магазини стають прекрасним варіантом роботи. 

Чоловіків запрошують на посаду водія, і досвід роботи в цій справі має велике значення. Багато роботодавців надає перевагу тим, хто роками сидів за кермом, тому у кандидатів 50+ є певна перевага перед молоддю. Водієм можна влаштуватися не лише в службу таксі, а й на склад, в супермаркет, на будь-яке підприємство, що постачає продукцію в точки торгівлі. 

Деякі роботодавці надають перевагу няням та доглядальницям із досвідом, тому багато вакансій саме для жінок 50+. Можна влаштуватися на роботу в сім'ю, вибрати пансіонат або санаторій. Працювати можна як з дітьми, так і з людьми похилого віку, з хворими, пацієнтами на реабілітації тощо. 

На посаду прибиральниці можна влаштуватися навіть у пенсійному віці. Зазвичай ця робота потребує часткової зайнятості, тому влаштовує і людей похилого віку, а для роботодавця вік працівника не має великого значення. 

Куди ще можна влаштуватися після 50 років? 

Досвідчених спеціалістів, професіоналів цінують у будь-якому віці. На OLX Робота можна знайти вакансії щодо роботи на кухні, майстра в салоні краси, швачки тощо. Деякі з роботодавців висловлюють побажання щодо віку працівників, інші не мають таких вимог, тому співбесіду найкраще розпочати з професійних якостей та досвіду роботи.

 

Автор: Ірина Мнішек