Як економити бензин: найефективніші способи та корисні поради

Promo
07.02.2022 15:13 Корисно
Кожен автомобіліст був би радий трохи рідше заправляти свій транспортний засіб, оскільки ціни на пальне зараз досить високі. Чи можна зменшити витрати бензину і як це правильно робити? Давайте розібратися.

Щоб витрати пального зменшилися, перше, що потрібно зробити -  звернути увагу на свої шини. Однак це не єдиний фактор, який може мати значення.

Компанія Власна АЗС у Києві пропонує великий асортимент товарів для автозаправних станцій, зокрема лічильники обліку палива.

На витрати бензину безпосередньо впливає:

  1. сезонність;
  2. дорожня обстановка;
  3. тиск у шинах;
  4. ширина покришки та диска.

Залежність витрати пального від тиску в шинах

Тиск у шині - важливий параметр, який не можна ігнорувати, і не тільки при витраті бензину. Якщо у шинах воно падає, витрата палива збільшується приблизно на 2 – 3 відсотки. Крім того, приспущене колесо погіршує зчеплення з дорожнім покриттям та керованість автомобілем.

При правильному рекомендованому виробником тиск можна відзначити зменшення опору кочення. Це дозволяє приблизно на 2 відсотки заощадити пальне. За місяць можливе це й небагато, але за рік виходить непоганий результат. Усунути опір коченню неможливо, проте його можна мінімізувати.

Тому, щоб заощадити на бензині, потрібно вчасно перевіряти та підтримувати правильний тиск у шинах.

Як впливають на витрату пального сезонність та параметри покришки?

Ставити покришки по сезону важливо не лише з метою безпеки та комфортної їзди. Як це впливає паливо? Справа в тому, що зимова шина важча за літню і при температурі вище п'яти градусів вона починає стає м'якшою, при їзді витрачається більше бензину.

У морози цього не відбувається, і машина на зимових колесах їде м'якше, а літня дубіє і їде важче, що також збільшує витрати пального.

Параметри шин теж мають значення. Чим ширша покришка, тим вище навантаження двигуна. Широке колесо збільшує вагу авто, також для нього характерно збільшене плече важеля. Це і спричиняє збільшення витрати палива, оскільки двигуну доводиться витрачати більше зусиль для додання потрібного прискорення авто.

Декілька корисних порад, як знизити витрати бензину

На те, скільки бензину йде під час руху автомобіля, впливають не лише шини та їхній стан. Рівномірному та економічному витраті сприяє вироблений, оптимальний стиль їзди.

  1. Рух не повинен бути різким та агресивним, не потрібно здійснювати екстремальне гальмування. Їздити краще плавно та акуратно.
  2. Також вплив має користування коробкою передач.
  3. Для зменшення витрат палива рекомендується дотримуватися оптимальної кількості обертів двигуна не більше 2 тисяч на хвилину.
  4. Важливо навчитися правильно їздити: за легковим авто потрібно їхати з відривом 2 м, за вантажним - 4 м, автобусним - 5 м. Навіщо? Якщо дотримуватися цих дистанцій машина пересуватиметься в зоні розрядженого повітря, а це в свою чергу може забезпечити до 40 відсотків економії на бензині.
  5. Їзда в сильний дощ по мокрому покриттю також збільшує витрати пального приблизно на 15%. Краще їздити за сухої погоди.
  6. Доцільніше пересуватися з піднятими склом, так як при опущених зростає опір, а це теж збільшує витрату.
  7. Впливає на витрати пального їзда по вибоїнах та вагу авто.
  8. Важливо вчасно оглядати автомобіль, міняти масляні фільтри, вибирати хорошу якісну олію.
  9. Свій слід на кількості дозаправок залишає вік транспортного засобу.

Якщо ви стежите за станом авто, а також прийміть до уваги представлені рекомендації, зможете помітити значне зниження витрат на бензин та економію сімейного бюджету. Як оптимізувати витрату палива ми вас навчили, а от якщо вам потрібне якісне обладнання для АЗС, можна звернутися до компанії «Власна АЗС» в Києві за адресою: просп. Повітрофлотський, 94-Б або зв'язатися з менеджерами за телефоном 096 739 40 40. Звертайтесь, і ви обов'язково залишитеся задоволені.